Cisco Мрежна Академија (Cisco CNA)

Компанија Cisco Srbija  и Cisco Mrežna Академија Електротехничког факултета у Београду CNA (Cisco Network Academy) објавиле су да ће се још четири гимназије и средње школе у Србији имати прилику да понуде ученицима курсеве које организује ова академија.  Прикључивањем програму мреже CNA академија, ученици ће имати могућност стручног усавршавања у области најновијих мрежних технологија. Компанија Cisco Srbija  обезбедила је неопходну ИТ лаборатријску мрежну опрему, а стручњаци из Cisco академије из Београда едуковали су наставнике који ће предавати ученицима средњих школа о умрежавању.

Ова донација је део укупне донације од 1,1 милион америчких долара које је компанија Cisco уложила у развој CNA академија од почетка програма 2002. године. Прва CNA академија у Србији основана је 2002. године у оквиру РЦУБ (Рачунарски центар Универзитета у Београду). Почевши од данашњег дана, у Србији ће постојати 16 Cisco мрежних академија, са више од 1800 полазника и више од 40 инструктора, међу којима су нови чланови: Математичка гимназија у Београду, електротехничка школа Никола Тесла у Београду, електротехничка школа Никола Тесла у Панчеву и Техничка школа у Шапцу.

Ученици имају могућност добијања сертификата за успешно завршене почетне CCNA Discovery и CCNA Exploration курсеве, са којима одмах могу полагати CCNA (Cisco Certified Network Academy) испит у регионалним Cisco академијама у Београду, Новом Саду или Нишу. Овај почетни испит је одличан увод за веће нивое образовања и стицање Cisco CCNP или CCIE сертификата највишег нивоа.

Поред ученика, локална Cisco академија ће од јесени 2012. г. понудити обуку и за све оне који су заинтересовани за стицање почетних Cisco CCNA сертификата. Више детаља о почетку рада Cisco Мрежне Академије очекује се ускоро...

Академија представља највећу online-учионицу на свету са полазницима из преко 165 земаља света, а од самог отварања у програму је учествовало преко 4 милиона полазника. То је глобални едукативни програм у коме полазници уче како да дизајнирају, конструишу, поправе и заштите рачунарске мреже.
 
Више информација на линку:

http://www.youtube.com/watch?v=gmP-wpQpBHo

Више о Cisco мрежним академијама на линку:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rcW41PvuV2g#!

Dodatne informacije